Малко известни причини за пародонтит

Пародонтитът представлява възпалително заболяване на венците и тъканите около зъбите. Началният стадий се нарича гингивит. При него са характерни лош дъх; отекли, зачервени венци, които могат да кървят при натиск. С напредване на заболяването /същински пародонтит/, настъпва отдръпване на меките тъкани от засегнатия зъб, който може да започне да се клати или да падне. Процесът е съпроводен от загуба на кост.

Причината за пародонтита е състояние, което се нарича дизбиоза, или превалиране на т.нар. лоши бактерии в оралния микробиом пред добрите бактерии. Лошите бактерии инфектират тъканите около зъба, като формират плака /биофилм/ по зъбната повърхност.

Наред с щателното почистване на зъбите и устната кухина е редно да се вземат мерки за запълване на дефицитите, причиняващи дизбиоза и осигуряване на пълноценно хранене и суплементиране.

 

 

Коензим Q10 с хром

Коензим Q10 се намира във  всяка една клетка на организма. Най-голямо количество има в сърцето, бъбреците, черния дроб, надбъбречните жлези, панкреаса и белите дробове. Той е мощен, универсален антиоксидант. Играе важна роля при преобразуването на храната и кислорода в метаболитна енергия на клетъчно ниво.

В редица проучвания /първото, от които е през 1970г/ за здравето на тъканите около зъбите е доказано, че при всички участници в проучванията с някаква форма на пародонтит се наблюдава намалено количество CoQ10 в клетките на венците, без наличието на системен дефицит. Суплементирането с CoQ10 подобрява значително състоянието на венците.

Производството на нашия CoQ10 включва естествен процес, при който се използват живи организми. Този процес е известен като “биологична ферментация и екстракция”. Хром пиколинатът е лесноусвоима форма на хрома – ценен минерал, който играе важна роля в обмяната на глюкозата и нормалния метаболизъм на въглехидратите, мазнините и протеините в организма.

 

 

Синьо-зелени водорасли /АФА/

 

Синьо-зелените водорасли са сред най-пълноценните храни на планетата. Те съдържат над 60% чист протеин, като са пакетирани с всички незаменми аминокиселини.Те са много лесно усвоими. Скорошни проучвания доказаха, че АФА стимулират производството на стволови клетки, което спомага на регенеративните процеси. Мастноразтворимите витамини /А и К/ спомагат за намаляване на кървенето, регенериране на кръвоносните съдове и заздравяване на лигавицата, а водноразтворимите /В и С/ спомагат за формирането на колаген, имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Сами по себе си, синьо-зелените водорасли са бактерии, които произвеждат цианопигмент. Тези бактерии се конкурират успешно дисбиозата в червата и устната кухина.

 

 

Калций и витамин D

Тези два важни елемента се свързват основно със здравето на костите и зъбите, но в последните години стана ясно, че извършват далеч повече функций в организма – участват активно в нервните, мускулните, съдовите и имунните процеси.

В проучване от 2015г, пациенти с пародонтит са били суплементирани с калций /500мг/ и витамин D /250IU/ за период от 3 месеца. Измерени са няколко важни индекса като костна плътност, индекс на устната хигиена; гингивален индекс и проба за дълбочина на пародонталните джобове. По всички параметри е имало значително подобрение след 3 месечния период.

В Остео-форте се сърържат освен калций и витамин D, също така ензими, които подпомагат усвояването, магнезий, който подсилва действието на калция; витамин К, който спомага за отлагането на калция в костите, както и важни кофактори /цинк, бор, йонни минерали/. За пълното усвояване, всяка капсула е в депо форма.

 

 

Витамин С

Този мощен антиоксидант има кръвоспиращо, съдоукрепващо, противовъзпалително действие. Стимулира производството и усвояването на колаген. Намалява кървенето и заздравява лигавиците. Подобрява локалния имунитет в устната кухина, като се бори с дисбиозата.

 

 

 

 

 

 

Вземете с -30%* и се възползвайте от промоции и допълнителни отстъпки 

 

*Посочента такса в линка е еднократна и безсрочна. Ако имате въпроси, моля, свържете се с нас!

Ако желаете да Ви направим БЕЗПЛАТНА консултация спрямо индивидуалните Ви нужди, моля пишете ни на : contact@dryordanoff.com

 

Leave a Reply