Пародонтология

Пародонтологията се занимава с диагностиката и лечението на заболяванията на венците и зъбодържащият апарат. Много често те остават скрити и не се взимат навреме мерки за тяхното стопиране, което види до загуба на зъб или дори цяла група зъби.

Кървенето е първият видим от пациентите симптом на възпаленетона венците.Ако не се предприемат мерки заболяването пригресира и води до загуба на количеството кост около зъба или групата зъби.Това неминуемо води до последващата загуба на зъба…

bleeding-gums

Основен причинител на кървенето е плаката и зъбният камък.Те са резервоар за бактерии, които непрекъснато поддържат възпалението на венците и съответно кървенето.

zuben_kamuk

При пародонталното лечение се премахват зъбният камък и плаката, полират се зъбните и се заглаждат кореновите повърхности.По този начин се контролира възпалението на зъбодържащият апарат и венците.

Плака

Въпреки процедурите извършвани в денталния кабинет, основна отговорнист на пациента е да спазва отлична орална хигиена,за да може постигнатият резултат да се запази във времето.